Kipfilet met linzen, avocado en tomaat

AuteurCarinaCategorie
Porties4 Porties
Salade
 1 kg kipfilet
 60 g boter
 4 avocado's
 1 citroen
 160 g linzen (gekookt)
 30 cherrytomaatjes
 1 koolhydraatarm brood
 6 takjes kervel
Dressing
 zout en peper
 2 Theelepel ahornsiroop
 2 citroenen
 0,50 Theelepel kurkuma
 1 Theelepel djinten
1

Het sap uit de citroenen persen. Ahornsiroop, sap, kurkuma en djinten verroeren. De olijfolie beetje bij beetje erdoor roeren en met zout en peper kruiden.

2

Iets sap uit de citroen persen.

3

Filets in de lengte halveren. Boter verhitten en de filets aan beide zijden bakken. Pan van het vuur nemen en de filets afgedekt in de pan vijf minuten laten nagaren, dan kruiden met zout en peper en de filets in schuine stukken snijden.

4

De avocado’s schillen, halveren, de pit verwijderen en dan in mooie schijfjes snijden. De schijfjes met iets citroensap bedruppelen.

Ingrediënten

Salade
 1 kg kipfilet
 60 g boter
 4 avocado's
 1 citroen
 160 g linzen (gekookt)
 30 cherrytomaatjes
 1 koolhydraatarm brood
 6 takjes kervel
Dressing
 zout en peper
 2 Theelepel ahornsiroop
 2 citroenen
 0,50 Theelepel kurkuma
 1 Theelepel djinten

Bereidingswijze

1

Het sap uit de citroenen persen. Ahornsiroop, sap, kurkuma en djinten verroeren. De olijfolie beetje bij beetje erdoor roeren en met zout en peper kruiden.

2

Iets sap uit de citroen persen.

3

Filets in de lengte halveren. Boter verhitten en de filets aan beide zijden bakken. Pan van het vuur nemen en de filets afgedekt in de pan vijf minuten laten nagaren, dan kruiden met zout en peper en de filets in schuine stukken snijden.

4

De avocado’s schillen, halveren, de pit verwijderen en dan in mooie schijfjes snijden. De schijfjes met iets citroensap bedruppelen.

Notes

Kipfilet met linzen, avocado en tomaat