Roerbak de uien en wortel in de olijfolie tussen de 3 a 5 minuten tot de uien doorzichtig worden.
Kook 1 liter water en voeg de groenten bouillon, linzen, peper, tijm, laurierbladeren en zout toe.
Verlaag het vuur zodat het geheel suddert. Bedek de pan en kook tot de linzen zacht zijn, dit duurt circa 3 kwartier. Verwijder de laurierbladeren en roer de limoensap door de soep en garneer met peterselie voordat je deze serveert.
Ingrediënten
Bereidingswijze
Roerbak de uien en wortel in de olijfolie tussen de 3 a 5 minuten tot de uien doorzichtig worden.
Kook 1 liter water en voeg de groenten bouillon, linzen, peper, tijm, laurierbladeren en zout toe.
Verlaag het vuur zodat het geheel suddert. Bedek de pan en kook tot de linzen zacht zijn, dit duurt circa 3 kwartier. Verwijder de laurierbladeren en roer de limoensap door de soep en garneer met peterselie voordat je deze serveert.