Worteltaart met chocolade

AuteurCarinaCategorieMoeilijkheidsgraadGemiddeld
Porties1 Portie
Bereidingstijd20 minKook tijd40 minTotaal tijd1 uur
 400 g wortel
 160 g gebroken Teff
 3 stuk(s) eieren
 75 g kokosbloemsuiker
 100 ml grasboter
 1 Theelepel vanille aroma
 2 Eetlepel speculaas-koekkruiden
 kaneel en zout
 1 zakje bakpoeder
 1 tablet pure chocolade (80% cacao)
 1 stuk(s) granaatappel
1

Maak de wortels schoon en rasp ze fijn.

2

Klopt de suiker met de eieren tot ze luchtig zijn

3

Voeg vanille-aroma en gesmolten grasboter toe en klop goed.

4

Meng in een andere kom de gebroken Teff met de kruiden, bakpoeder en roer goed door.

5

Schep het mengsel in de springvorm. Bak de taart gaar, ± 40 min., (test met een sate prikker of de taart gaar is) en laat hem afkoelen.

6

Smelt de chocolade au-bain marie (in een schaaltje boven een pan komend water) totdat het gesmotlen is en giet uit over de taart. Verspreid de granaatappeltjes (vers of uit bakje) over de gesmolten chocolade en laat het hard worden.

Ingrediënten

 400 g wortel
 160 g gebroken Teff
 3 stuk(s) eieren
 75 g kokosbloemsuiker
 100 ml grasboter
 1 Theelepel vanille aroma
 2 Eetlepel speculaas-koekkruiden
 kaneel en zout
 1 zakje bakpoeder
 1 tablet pure chocolade (80% cacao)
 1 stuk(s) granaatappel

Bereidingswijze

1

Maak de wortels schoon en rasp ze fijn.

2

Klopt de suiker met de eieren tot ze luchtig zijn

3

Voeg vanille-aroma en gesmolten grasboter toe en klop goed.

4

Meng in een andere kom de gebroken Teff met de kruiden, bakpoeder en roer goed door.

5

Schep het mengsel in de springvorm. Bak de taart gaar, ± 40 min., (test met een sate prikker of de taart gaar is) en laat hem afkoelen.

6

Smelt de chocolade au-bain marie (in een schaaltje boven een pan komend water) totdat het gesmotlen is en giet uit over de taart. Verspreid de granaatappeltjes (vers of uit bakje) over de gesmolten chocolade en laat het hard worden.

Notes

Worteltaart met chocolade