Wilde Oregano olie

• Gestandaardiseerd op carvacrol uit Origanum vulgare
• Bevat 17,5 mg carvacrol per softgel
In een basis van vergine olijfolie

Wilde oregano (Origanum vulgare), niet te verwarren met de wat zoetere variant majoraan (Origanum majorana), kent allerlei toepassingen. Wilde oregano heeft een pittige bittere smaak dankzij de carvacrol. Dit is een natuurlijk fenol dat in sommige planten voorkomt. De oude Egyptenaren gebruikten oregano al om voeding te conserveren. Vandaag de dag worden fenolen nog steeds ingezet in de voedingsindustrie om eten langer goed te houden.

Wilde oregano bloeit met roze bloemen in donkere kelken in de periode van juli tot september. De bloemen trekken veel bijen aan en de plant groeit goed op droge kalkrijke grond. Oregano laat zich makkelijk drogen en wordt zowel vers als gedroogd veelvuldig in specifieke gerechten gebruikt. Daarbij is de verse variant smaakvoller en bevat het meer actieve componenten. Daarom maken we bij de bereiding van onze Wilde oregano olie uitsluitend gebruik van vers plantenmateriaal.
Oregano staat bekend als dé smaakmaker in de Italiaanse keuken, maar daar houdt het niet op. Het geliefde kruid combineert goed met tijm, salie en basilicum en is ook daarom in veel wereldkeukens te vinden, zoals de Mexicaanse en Creoolse.

Actieve ingrediënten

Samenstelling per softgelcapsule:

Wilde oregano olie (minimaal 62% carvacrol)
28 mg
waarvan carvacrol
17,5 mg
Olijfolie (vergine)
152 mg

Ingrediënten (aflopend)

Vulstof (virgine olijfolie), capsulewand (gelatine, glycerine, water), wilde oregano olie.