Barbecue gerecht: Aardappelspiesjes

AuteurCarinaCategorie
Porties1 Portie
 700 g Ongeschilde aardappeltjes (klein)
 2 stuk(s) Steranijs
 1 Theelepel Paprikapoeder
 1 ons Champignons
 1 Theelepel Knoflook
 1 Eetlepel Olijfolie
 1 snufje Keltisch zeezout en peper
1

Boen de aardappeltjes goed schoon en kook ze totdat ze beetgaar zijn. Laat daarna afkoelen.

2

Halveer de champignons

3

Snij de ui in kwarten.

4

Maal de steranijs fijn in een vijzel en meng dit met de overige specerijen.

5

Besprenkel de aardappeltjes, ui en champignons met olijfolie en het specerijenmengsel. Goed mengen totdat alles bedekt is met olie en specerijen.

6

Rijg de aardappeltjes, ui en champignons om en om aan een bbq-spies of satéprikker.

7

Bak de aardappelspiesjes rondom krokant op een medium hete bbq.

Ingrediënten

 700 g Ongeschilde aardappeltjes (klein)
 2 stuk(s) Steranijs
 1 Theelepel Paprikapoeder
 1 ons Champignons
 1 Theelepel Knoflook
 1 Eetlepel Olijfolie
 1 snufje Keltisch zeezout en peper

Bereidingswijze

1

Boen de aardappeltjes goed schoon en kook ze totdat ze beetgaar zijn. Laat daarna afkoelen.

2

Halveer de champignons

3

Snij de ui in kwarten.

4

Maal de steranijs fijn in een vijzel en meng dit met de overige specerijen.

5

Besprenkel de aardappeltjes, ui en champignons met olijfolie en het specerijenmengsel. Goed mengen totdat alles bedekt is met olie en specerijen.

6

Rijg de aardappeltjes, ui en champignons om en om aan een bbq-spies of satéprikker.

7

Bak de aardappelspiesjes rondom krokant op een medium hete bbq.

Notes

Barbecue gerecht: Aardappelspiesjes