Meng het amandelmeel met lijnzaad, zout in een ruime kom.
Voeg de eieren, kokosolie en ahornsiroop toe. Mix dit tot een dikke gelijkmatige massa.
Vervolgens voeg je de sinaasappelrasp, amandelen en rozijnenmix toe. Schep dit rustig door het mengsel met een spatel.
Neem een klein bakblik (zelf gebruik ik 21 cm x 11 cm) bekleed dit met bakpapier. Bakpapier kun je heel makkelijk vormen als het nat is, maak er een prop van, hou het even onder de kraan, overtollig water er uit knijpen en vormen maar. Doe het mengsel in het bakblik en strijk het van de bovenkant glad. Bestrooi de bovenkant met amandelschaafsel.
Bak het brood gaar en bruin in 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Leg op de bovenkant een stuk folie zodat het amandelschaafsel niet verbrand. Verwijder het folie na 30 minuten, bak het brood dan nog 10 minuten. Controleer of het brood gaar is door met een prikker in het brood te prikken, deze moet er schoon uitkomen.
Ingrediënten
Bereidingswijze
Meng het amandelmeel met lijnzaad, zout in een ruime kom.
Voeg de eieren, kokosolie en ahornsiroop toe. Mix dit tot een dikke gelijkmatige massa.
Vervolgens voeg je de sinaasappelrasp, amandelen en rozijnenmix toe. Schep dit rustig door het mengsel met een spatel.
Neem een klein bakblik (zelf gebruik ik 21 cm x 11 cm) bekleed dit met bakpapier. Bakpapier kun je heel makkelijk vormen als het nat is, maak er een prop van, hou het even onder de kraan, overtollig water er uit knijpen en vormen maar. Doe het mengsel in het bakblik en strijk het van de bovenkant glad. Bestrooi de bovenkant met amandelschaafsel.
Bak het brood gaar en bruin in 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Leg op de bovenkant een stuk folie zodat het amandelschaafsel niet verbrand. Verwijder het folie na 30 minuten, bak het brood dan nog 10 minuten. Controleer of het brood gaar is door met een prikker in het brood te prikken, deze moet er schoon uitkomen.