Bananencake met chocolade en walnoot

AuteurCarinaCategorie
Porties1 Portie
 3 stuk(s) Bananen
 60 g Dadels
 3 stuk(s) Eieren
 150 g Speltmeel
 1 Theelepel Bakmeel
 3 Theelepel Speculaaskruiden
 10 stuk(s) Walnoten
 20 g Cranberry
 2 Eetlepel Ahornsiroop
 120 g Chocolade 82% cacao
1

Verwarm de oven op 180 graden

2

Bekleed een Browny bakvorm met bakpapier

3

Snijd de dadels en bananen in grove stukken, voeg de eieren en ahornsiroop toe en mix alles in de blender tot een beslag

4

Voeg speltmeel, speculaaskruiden, bakpoeder in een mengkom en roer het bananenbeslag in zijn geheel door elkaar met een (staaf)mixer

5

Giet het beslag in de browny vorm

6

Bak de cake 40 min. en laat de cake afkoelen

7

Smelt de pure chocolade in een steelpan en giet deze over de cake.

8

Beleg de cake met walnoten en cranberry en laat de chocolade stollen

Ingrediënten

 3 stuk(s) Bananen
 60 g Dadels
 3 stuk(s) Eieren
 150 g Speltmeel
 1 Theelepel Bakmeel
 3 Theelepel Speculaaskruiden
 10 stuk(s) Walnoten
 20 g Cranberry
 2 Eetlepel Ahornsiroop
 120 g Chocolade 82% cacao

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven op 180 graden

2

Bekleed een Browny bakvorm met bakpapier

3

Snijd de dadels en bananen in grove stukken, voeg de eieren en ahornsiroop toe en mix alles in de blender tot een beslag

4

Voeg speltmeel, speculaaskruiden, bakpoeder in een mengkom en roer het bananenbeslag in zijn geheel door elkaar met een (staaf)mixer

5

Giet het beslag in de browny vorm

6

Bak de cake 40 min. en laat de cake afkoelen

7

Smelt de pure chocolade in een steelpan en giet deze over de cake.

8

Beleg de cake met walnoten en cranberry en laat de chocolade stollen

Notes

Bananencake met chocolade en walnoot