Bloemkoolschijf pizza

AuteurCarinaCategorie
Porties1 Portie
 1 stuk(s) Bloemkool
 10 stuk(s) Kerstomaatjes
 1 stuk(s) Rode Paprika
 4 stuk(s) Rookvlees
 1 stuk(s) Mozarella
 1 Eetlepel Basilicum en Italiaanse kruiden
 1 snufje Peper
 100 g Rucola of veldsla
 1 Eetlepel Olijfolie
 1 stuk(s) Teentje knoflook
 1 Eetlepel Tomatenpuree (uit blikje)
1

Verwarm de oven voor op 160 graden

2

Snijd de bloemkool in plakken van ongeveer 1 tot 2 cm dik

3

Besprenkel de bloemkool met olijfolie en rooster deze in de oven tot ze half gaar is

4

Maak een tomatensaus van tomaten, tomatenpuree, teentje knoflook (uitgeperst), Italiaanse kruiden en olijfolie

5

Neem de bloemkool uit de oven en smeer een mooie laag tomatensaus over de bloemkool

6

Beleg vervolgens met je favoriete groenten, snippers rookvlees en mozarella in stukjes

7

Strooi oregano, rozemarijn en evt. andere kruiden over de pizza

8

Besprenkel wat olijfolie en plaats de pizza in de oven voor een 10 tal minuten of langer afhankelijk van je beleg

9

Drapeer basilicum met wat rucola over de warme pizza en voeg veldsla toe

Ingrediënten

 1 stuk(s) Bloemkool
 10 stuk(s) Kerstomaatjes
 1 stuk(s) Rode Paprika
 4 stuk(s) Rookvlees
 1 stuk(s) Mozarella
 1 Eetlepel Basilicum en Italiaanse kruiden
 1 snufje Peper
 100 g Rucola of veldsla
 1 Eetlepel Olijfolie
 1 stuk(s) Teentje knoflook
 1 Eetlepel Tomatenpuree (uit blikje)

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 160 graden

2

Snijd de bloemkool in plakken van ongeveer 1 tot 2 cm dik

3

Besprenkel de bloemkool met olijfolie en rooster deze in de oven tot ze half gaar is

4

Maak een tomatensaus van tomaten, tomatenpuree, teentje knoflook (uitgeperst), Italiaanse kruiden en olijfolie

5

Neem de bloemkool uit de oven en smeer een mooie laag tomatensaus over de bloemkool

6

Beleg vervolgens met je favoriete groenten, snippers rookvlees en mozarella in stukjes

7

Strooi oregano, rozemarijn en evt. andere kruiden over de pizza

8

Besprenkel wat olijfolie en plaats de pizza in de oven voor een 10 tal minuten of langer afhankelijk van je beleg

9

Drapeer basilicum met wat rucola over de warme pizza en voeg veldsla toe

Notes

Bloemkoolschijf pizza