Courget cake

AuteurCarinaCategorie
Porties1 Portie
 350 g geraspte courgette
 2 stuk(s) eieren
 125 ml olijfolie of walnootolie
 1 Eetlepel kokosbloemsuiker
 1 stuk(s) sinaasappel, rasp en sap
 300 g boekweitmeel
 2 Theelepel bakpoeder
 2 Theelepel kaneel
 1 mespunt nootmuskaat
 100 g gehakte walnoten/amandelen
 100 g rozijnen
1

Verwarm de oven op 175 graden.

2

Rasp de courgette en week de rozijnen in water. Mix in een beslagkom de eieren, boekweitmeel, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat, olijfolie of walnootolie, kokosbloemsuiker. Roer het sap en rasp van 1 sinaasappel met de courgette, rozijnen door het beslag.

3

Vet een cakevorm in met grasboter en voeg het beslag toe Dit bak je ± 35-40 minuten in de oven. Laat de cake daarna afkoelen voordat je deze uit het cakeblik haalt.

Ingrediënten

 350 g geraspte courgette
 2 stuk(s) eieren
 125 ml olijfolie of walnootolie
 1 Eetlepel kokosbloemsuiker
 1 stuk(s) sinaasappel, rasp en sap
 300 g boekweitmeel
 2 Theelepel bakpoeder
 2 Theelepel kaneel
 1 mespunt nootmuskaat
 100 g gehakte walnoten/amandelen
 100 g rozijnen

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven op 175 graden.

2

Rasp de courgette en week de rozijnen in water. Mix in een beslagkom de eieren, boekweitmeel, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat, olijfolie of walnootolie, kokosbloemsuiker. Roer het sap en rasp van 1 sinaasappel met de courgette, rozijnen door het beslag.

3

Vet een cakevorm in met grasboter en voeg het beslag toe Dit bak je ± 35-40 minuten in de oven. Laat de cake daarna afkoelen voordat je deze uit het cakeblik haalt.

Notes

Courget cake