Courgettesoep

AuteurCarinaCategorie
Porties1 Portie
 2 teentjes knoflook
 1 l (biologische) groentebouillon
 2 Eetlepel pijnboompitten
 1 stuk(s) ui
 2 stuk(s) courgettes
 60 ml kookroom of kokosroom
 verse basilicum
 scheutje olijfolie
 1 stuk(s) groene peper
1

Snij de courgette in stukjes en de knoflook en de ui fijn.

2

Neem een soep pan en fruit hierin je fijngesneden knoflook, groene peper en ui. Laat dit circa 5 minuten op een niet al te hoog vuur bakken en voeg daarna de groenten bouillon toe.

3

Voeg daarna meteen de gesneden courgette toe aan je bouillon.

4

Breng dit aan de kook en roer af en toe goed om. Zodra de soep kookt het vuur iets zachter en de deksel erop doen zodat het goed kan doorkoken.

5

Tussentijds rooster je de pijnboompitten. De pijnboompitten, basilicum en kunnen nu in een blender en maak het goed fijn. Tijdens het fijn maken voeg je steeds een klein beetje olijfolie toe zodat het een smeuïge pasta wordt.

6

Voeg nu dan 2 eetlepels van je pasta erdoorheen met scheutje kookroom of kokosroom. Roer wederom de soep goed. De courgette en ui zal nu volledig zacht geworden zijn. Als dat niet het geval is kan je een staafmixer door de soep halen.

Ingrediënten

 2 teentjes knoflook
 1 l (biologische) groentebouillon
 2 Eetlepel pijnboompitten
 1 stuk(s) ui
 2 stuk(s) courgettes
 60 ml kookroom of kokosroom
 verse basilicum
 scheutje olijfolie
 1 stuk(s) groene peper

Bereidingswijze

1

Snij de courgette in stukjes en de knoflook en de ui fijn.

2

Neem een soep pan en fruit hierin je fijngesneden knoflook, groene peper en ui. Laat dit circa 5 minuten op een niet al te hoog vuur bakken en voeg daarna de groenten bouillon toe.

3

Voeg daarna meteen de gesneden courgette toe aan je bouillon.

4

Breng dit aan de kook en roer af en toe goed om. Zodra de soep kookt het vuur iets zachter en de deksel erop doen zodat het goed kan doorkoken.

5

Tussentijds rooster je de pijnboompitten. De pijnboompitten, basilicum en kunnen nu in een blender en maak het goed fijn. Tijdens het fijn maken voeg je steeds een klein beetje olijfolie toe zodat het een smeuïge pasta wordt.

6

Voeg nu dan 2 eetlepels van je pasta erdoorheen met scheutje kookroom of kokosroom. Roer wederom de soep goed. De courgette en ui zal nu volledig zacht geworden zijn. Als dat niet het geval is kan je een staafmixer door de soep halen.

Notes

Courgettesoep