Kook de eieren hard en leg ze in een kom met koud water zodat ze kunnen afkoelen.
Neem een zware pan met een deksel en laat hier de olie heet in worden. Fruit de ui in vier minuten maar let erop dat deze geen kleur krijgt. Laat de knoflook en gember de laatste minuut even meebakken.
Voeg de tomaten en specerijen toe en laat alles dan nog eens vijf minuten zachtjes sudderen.
Doe de uitgelekte linzen in de pan en doe er eventueel wat bouillon of water bij. Laat dit nog eens vijf minuten sudderen met de deksel op de pan.
Pel ondertussen de eieren en snij ze door het midden.
Haal de deksel van de pan en breng de curry met een beetje chili of rode peper, peper en zout op smaak. Schep het in een schaal en verdeel daar de stukken ei overheen.
Ingrediënten
Bereidingswijze
Kook de eieren hard en leg ze in een kom met koud water zodat ze kunnen afkoelen.
Neem een zware pan met een deksel en laat hier de olie heet in worden. Fruit de ui in vier minuten maar let erop dat deze geen kleur krijgt. Laat de knoflook en gember de laatste minuut even meebakken.
Voeg de tomaten en specerijen toe en laat alles dan nog eens vijf minuten zachtjes sudderen.
Doe de uitgelekte linzen in de pan en doe er eventueel wat bouillon of water bij. Laat dit nog eens vijf minuten sudderen met de deksel op de pan.
Pel ondertussen de eieren en snij ze door het midden.
Haal de deksel van de pan en breng de curry met een beetje chili of rode peper, peper en zout op smaak. Schep het in een schaal en verdeel daar de stukken ei overheen.