Frittata met platte kaas (of Hüttenkäse), broccoli & kerstomaatjes

AuteurCarinaCategorie
Porties1 Portie
 6 stuk(s) Eieren
 2 Eetlepel Platte kaas of Huttenkase
 1 stuk(s) Broccoli
 8 stuk(s) Kerstomaatjes rood/geel
 1 stuk(s) Rode puntpaptika
 1 stuk(s) Rode ui
 1 snufje Peper, nootmuskaat, paprika poeder en paar korrels zeezou
1

Snijd de rode ui en de paprika in dunne reepjes en fruit kort aan in olijfolie

2

Blancheer de broccoli beetgaar. Spoel de kerstomaatjes en halveer.

3

Klop de eieren los met de platte kaas en de kruiden.

4

Vet een vuurvaste schaal in met kokosvet en schik hierin de groenten. Kruid goed met peper, zout nootmuskaat en paprikapoeder

5

Giet hierover het eiermengsel en plaats 25 à 30 minuten in een oven van 180°C.

6

Lekker om te combineren met spelt- of zuurdesembrood.

Ingrediënten

 6 stuk(s) Eieren
 2 Eetlepel Platte kaas of Huttenkase
 1 stuk(s) Broccoli
 8 stuk(s) Kerstomaatjes rood/geel
 1 stuk(s) Rode puntpaptika
 1 stuk(s) Rode ui
 1 snufje Peper, nootmuskaat, paprika poeder en paar korrels zeezou

Bereidingswijze

1

Snijd de rode ui en de paprika in dunne reepjes en fruit kort aan in olijfolie

2

Blancheer de broccoli beetgaar. Spoel de kerstomaatjes en halveer.

3

Klop de eieren los met de platte kaas en de kruiden.

4

Vet een vuurvaste schaal in met kokosvet en schik hierin de groenten. Kruid goed met peper, zout nootmuskaat en paprikapoeder

5

Giet hierover het eiermengsel en plaats 25 à 30 minuten in een oven van 180°C.

6

Lekker om te combineren met spelt- of zuurdesembrood.

Notes

Frittata met platte kaas (of Hüttenkäse), broccoli & kerstomaatjes