Verwarm de oven voor op 180 graden
Meng de oestersaus, gembersiroop en het citroensap door elkaar. Bestrijk de zalm met 1/4 van de marinade en bewaar de rest. Leg de zalm in een ovenschaal en bak 15 min. in de oven.
Breng ondertussen water aan de kook en kook de linzenpasta gaar en giet af.
Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de rode peper fijn en de champignon in plakjes. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes. Verhit een pan met olie en fruit de ui en knoflook. Voeg de rode peper, champignons, paprika, sugarsnaps en de taugé toe en bak ca. 2 min. mee.
Haal de zalm uit de oven. Serveer de linzenpasta met de gebakken groente en leg de gemarineerde zalm bovenop. Maak de pasta op smaak met de overige marinade. Garneer tot slot met sesamzaad.
Ingrediënten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden
Meng de oestersaus, gembersiroop en het citroensap door elkaar. Bestrijk de zalm met 1/4 van de marinade en bewaar de rest. Leg de zalm in een ovenschaal en bak 15 min. in de oven.
Breng ondertussen water aan de kook en kook de linzenpasta gaar en giet af.
Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de rode peper fijn en de champignon in plakjes. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes. Verhit een pan met olie en fruit de ui en knoflook. Voeg de rode peper, champignons, paprika, sugarsnaps en de taugé toe en bak ca. 2 min. mee.
Haal de zalm uit de oven. Serveer de linzenpasta met de gebakken groente en leg de gemarineerde zalm bovenop. Maak de pasta op smaak met de overige marinade. Garneer tot slot met sesamzaad.