Verwarm de oven voor op 160 graden.
Was de pompoen en snijd hem middendoor. Schillen hoeft niet. Verwijder de pitten en de draderige vezels. Snijd de twee helften in kleine blokjes.
Schraap de wortels en pastinaak. Snijd ze in dunne schijfjes.
Snijd de rode ui en knoflook in partjes.
De kip in 2 of 4 stukken snijden.
Voeg de stukken kip en alle gesneden groenten toe aan een braadslede. Overgiet met een flinke scheut olijfolie. Voeg de harissa, paprikapoeder, zwarte peper en zout toe. Goed mengen.
Dek de schotel af en plaats deze in de oven. Laat ongeveer 40 minuten garen. Tussentijds omscheppen en eventueel naar smaak extra harissa toevoegen.
Bestrooi met peterselie en dit heerlijke kipgerecht is klaar om geserveerd te worden.
Ingrediënten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Was de pompoen en snijd hem middendoor. Schillen hoeft niet. Verwijder de pitten en de draderige vezels. Snijd de twee helften in kleine blokjes.
Schraap de wortels en pastinaak. Snijd ze in dunne schijfjes.
Snijd de rode ui en knoflook in partjes.
De kip in 2 of 4 stukken snijden.
Voeg de stukken kip en alle gesneden groenten toe aan een braadslede. Overgiet met een flinke scheut olijfolie. Voeg de harissa, paprikapoeder, zwarte peper en zout toe. Goed mengen.
Dek de schotel af en plaats deze in de oven. Laat ongeveer 40 minuten garen. Tussentijds omscheppen en eventueel naar smaak extra harissa toevoegen.
Bestrooi met peterselie en dit heerlijke kipgerecht is klaar om geserveerd te worden.