Pistachenoten en chocolade

AuteurCarinaCategorie
Porties1 Portie
 100 g Pistachenoten
 50 g Amandelen
 3 stuk(s) Gedroogde abrikoos
 40 g Pure chocolade 82% cacao
 1 Eetlepel Kokosvet
 1 Eetlepel Sesamzaadjes of hennepzaad
 1 Theelepel Keltisch zeezout
1

Mix de noten in de blender grof en voeg vervolgens de andere ingrediënten toe, behalve de chocolade. Mix verder tot je een gladde pasta krijgt.

2

Leg het mengsel tussen 2 vellen bakpapier, maak er een vierkant of rechthoek van en druk hem plat met een deegrol zodat hij overal even dik is (niet te dun want straks moet je er repen of blokjes van snijden)

3

Leg de mengsel op het bakpapier in een schaal of brownievorm

4

Smelt “au-bain-marie” de chocolade, laat iets afkoelen en strijk de chocolade uit over de bovenkant van het mengsel

5

Bestrooi met bovenop het mengsel verbrokkelde nootjes of sesamzaadjes

6

Zet de vorm minimaal 1 uur in de diepvries en snij er vervolgens blokjes of repen van die je in de koelkast bewaart.

Geniet van deze energiebooster

Ingrediënten

 100 g Pistachenoten
 50 g Amandelen
 3 stuk(s) Gedroogde abrikoos
 40 g Pure chocolade 82% cacao
 1 Eetlepel Kokosvet
 1 Eetlepel Sesamzaadjes of hennepzaad
 1 Theelepel Keltisch zeezout

Bereidingswijze

1

Mix de noten in de blender grof en voeg vervolgens de andere ingrediënten toe, behalve de chocolade. Mix verder tot je een gladde pasta krijgt.

2

Leg het mengsel tussen 2 vellen bakpapier, maak er een vierkant of rechthoek van en druk hem plat met een deegrol zodat hij overal even dik is (niet te dun want straks moet je er repen of blokjes van snijden)

3

Leg de mengsel op het bakpapier in een schaal of brownievorm

4

Smelt “au-bain-marie” de chocolade, laat iets afkoelen en strijk de chocolade uit over de bovenkant van het mengsel

5

Bestrooi met bovenop het mengsel verbrokkelde nootjes of sesamzaadjes

6

Zet de vorm minimaal 1 uur in de diepvries en snij er vervolgens blokjes of repen van die je in de koelkast bewaart.

Geniet van deze energiebooster

Notes

Pistachenoten en chocolade