Rijst met broccoli en pompoen

AuteurCarinaCategorie
Porties1 Portie
 125 g Zilvervliesrijst
 400 ml Kokosmelk
 1 Eetlepel Verse gesneden gember
 1 Knoflook
 300 g Pompoen geschild en in blokjes
 300 g Broccoli
 2 Eetlepel Sesamolie
 2 Eetlepel Limoensap
 1 stuk(s) Rode chili
 200 g Koriander (fijngesneden)
1

Verwarm de ogen voor tot 180 graden hetelucht/ 200 graden elektrisch

2

Meng de rijst, kokosmelk, gember en knoflook in een kleine braadslede
Leg de pompoen er bovenop

3

Dek de braadslede strak af met aluminiumfolie en zet het geheel 45 min in de oven

4

Leg de broccoli erop en dek weer af, ze 15 min in de oven.

5

Rooster de amandelen in de oven op een kleine bakplaat, of in de koekenpan

6

Roer olie, limoensap, fijngesneden chili of chilipeper en koriander doorelkaar.

7

Schenk de dressing over de hete broccoli-rijst-pompoenmengsel, strooi geroosterde amandelen of evt walnoten er over.

Ingrediënten

 125 g Zilvervliesrijst
 400 ml Kokosmelk
 1 Eetlepel Verse gesneden gember
 1 Knoflook
 300 g Pompoen geschild en in blokjes
 300 g Broccoli
 2 Eetlepel Sesamolie
 2 Eetlepel Limoensap
 1 stuk(s) Rode chili
 200 g Koriander (fijngesneden)

Bereidingswijze

1

Verwarm de ogen voor tot 180 graden hetelucht/ 200 graden elektrisch

2

Meng de rijst, kokosmelk, gember en knoflook in een kleine braadslede
Leg de pompoen er bovenop

3

Dek de braadslede strak af met aluminiumfolie en zet het geheel 45 min in de oven

4

Leg de broccoli erop en dek weer af, ze 15 min in de oven.

5

Rooster de amandelen in de oven op een kleine bakplaat, of in de koekenpan

6

Roer olie, limoensap, fijngesneden chili of chilipeper en koriander doorelkaar.

7

Schenk de dressing over de hete broccoli-rijst-pompoenmengsel, strooi geroosterde amandelen of evt walnoten er over.

Notes

Rijst met broccoli en pompoen