Rode biet tartaar

AuteurCarinaCategorie
Porties1 Portie
 300 g Rode bieten
 2 stuk(s) Appel (Granny Smith)
 2 Eetlepel Granaatappelpitten
 1 Eetlepel Olijfolie
 1 Eetlepel Balsamico azijn
 200 ml Bietesap
 1 Eetlepel Peterselie of bieslook
 1 Theelepel Peper en zout
1

De bieten in de oven met schil in de oven opwarmen 180 graden
Ze zijn gaar als je met een vork er gemakkelijk in kunt prikken

2

Laat afkoelen, pel de bieten en hak de bieten fijn, meng de granaatappel door het bietenmengsel en 1 appel in gesneden stukjes

3

Maak de tartaar aan met gehakte peterselie of bieslook, olijfolie, zout en peper

4

Kook het bietensap met balsamico azijn en zout

5

Vorm de tartaartjes met een ronde steker en serveer samen met de bietendressing

6

Garneer het gerecht met granaatappel en schijfjes appel en peterselie of bieslook

Ingrediënten

 300 g Rode bieten
 2 stuk(s) Appel (Granny Smith)
 2 Eetlepel Granaatappelpitten
 1 Eetlepel Olijfolie
 1 Eetlepel Balsamico azijn
 200 ml Bietesap
 1 Eetlepel Peterselie of bieslook
 1 Theelepel Peper en zout

Bereidingswijze

1

De bieten in de oven met schil in de oven opwarmen 180 graden
Ze zijn gaar als je met een vork er gemakkelijk in kunt prikken

2

Laat afkoelen, pel de bieten en hak de bieten fijn, meng de granaatappel door het bietenmengsel en 1 appel in gesneden stukjes

3

Maak de tartaar aan met gehakte peterselie of bieslook, olijfolie, zout en peper

4

Kook het bietensap met balsamico azijn en zout

5

Vorm de tartaartjes met een ronde steker en serveer samen met de bietendressing

6

Garneer het gerecht met granaatappel en schijfjes appel en peterselie of bieslook

Notes

Rode biet tartaar