Speltbrood

AuteurCarinaCategorieMoeilijkheidsgraadBeginner

Dit is een recept voor een brood van ongeveer 650 gram

Porties1 Portie
 450 g speltmeel
 225 ml water
 1,50 Theelepel zout
 1 Theelepel Droge gist
 2 Eetlepel olie
 Naar smaak pitten of zaden
 Je kunt eventueel nog een ei toevoegen als je echt smeuïg brood wil
1

Doe de speltmeel in de bak van je broodbakmachine en zorg ervoor dat er links en rechts langs de rand plek is om een geultje water te maken (hoop de meel dus wat op).

2

Mix zout en olie met het water en schenk het links en rechts langs het meel.

3

Maak voorzichtig een kuiltje in het midden van het meel en schep daar de gist in. Let er goed op dat de gist niet in aanraking komt met het water, anders wordt de werking ervan ongedaan gemaakt!

4

Pitten en zaden toevoegen.

Ingrediënten

 450 g speltmeel
 225 ml water
 1,50 Theelepel zout
 1 Theelepel Droge gist
 2 Eetlepel olie
 Naar smaak pitten of zaden
 Je kunt eventueel nog een ei toevoegen als je echt smeuïg brood wil

Bereidingswijze

1

Doe de speltmeel in de bak van je broodbakmachine en zorg ervoor dat er links en rechts langs de rand plek is om een geultje water te maken (hoop de meel dus wat op).

2

Mix zout en olie met het water en schenk het links en rechts langs het meel.

3

Maak voorzichtig een kuiltje in het midden van het meel en schep daar de gist in. Let er goed op dat de gist niet in aanraking komt met het water, anders wordt de werking ervan ongedaan gemaakt!

4

Pitten en zaden toevoegen.

Notes

Speltbrood