Triffle met amandelkoekjes, bessen en bramen

AuteurCarinaCategorie
Porties1 Portie
 2 stuk(s) Eieren
 100 g Kokosbloemsuiker
 1 Eetlepel Ahornsiroop
 100 g Amandelmeel
 1 stuk(s) Sinaalappel
 1 stuk(s) Vanillestokje
 1 l Volle yoghurt
 50 g Hazelnoten
 2 stuk(s) Kiwi
 50 g Pure chocolade 85%
1

Maak een avond van tevoren een hangop: bekleed een vergiet met een vochtige handdoek, giet de volle yoghurt in de vergiet en laat uitlekken

2

Breng het granaatappelsap aan de kook in een kleine pan en voeg de 2 theelepels agar agar toe en laat 2 min doorkoken. Laat 30 min. afkoelen en zet vervolgens 2 uur in de koelkast tot het is opgesteven.

3

Splits de eieren (de eidooiers worden niet gebruikt). Klop met een mixer tot het eiwit stijf is.

4

Pers de citroen uit. Doe de eiwitten in een kom, voeg 1 el citroensap toe. Bewaar de rest van het sap.

5

Voeg 50 gram kokosbloemsuiker en een theelepel ahornsiroop toe. Spatel het amandelmeel erdoor. Halveer 1 vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Roer het vanillemerg en het sinaasappelrasp door het deeg. Haal het deeg uit de kom, wikkel in vershoudfolie en laat 2 uur rusten in de koelkast.

6

Verwarm de oven voor op 150 ºC. Rol 12 bolletjes van Ø 3 cm van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Vorm er ronde koekjes van, druk wat plat op de bakplaat. Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 20 min. krokant aan de randen en zacht en gaar. Laat 15 min. afkoelen op het bakpapier, leg ze op een rooster en laat nog 30 min. afkoelen.

7

Verdeel de bessen en bramen in twee delen en houdt ¼ deel van de bessen/bramen apart.

8

Verhit een pan zonder olie of boter en doe het andere deel van de bessen erin. Voeg de rest van de citroen toe. Breng aan de kook en laat samen met het achtergehouden citroensap 3 min. koken. Doe de massa in een hoge beker, pureer met de staafmixer heel fijn, doe het in een ruime kom en laat helemaal afkoelen.

9

Rooster 50 gram hazelnoten in een koekenpan.

10

Haal de hangop uit de vergiet en giet deze in een beslagkom.
Voeg het kokosbloemsuiker, ahornsiroop en de hazelnoten toe en spatel de massa.

11

Verdeel de hangop en de amandelkoekjes dakpansgewijs een dessertglas en garneer tussenin met stukjes kiwi.

12

Sluit af met hangop en garneer met bessen en bramen en strooi het geheel met geraspte pure chocolade.

Ingrediënten

 2 stuk(s) Eieren
 100 g Kokosbloemsuiker
 1 Eetlepel Ahornsiroop
 100 g Amandelmeel
 1 stuk(s) Sinaalappel
 1 stuk(s) Vanillestokje
 1 l Volle yoghurt
 50 g Hazelnoten
 2 stuk(s) Kiwi
 50 g Pure chocolade 85%

Bereidingswijze

1

Maak een avond van tevoren een hangop: bekleed een vergiet met een vochtige handdoek, giet de volle yoghurt in de vergiet en laat uitlekken

2

Breng het granaatappelsap aan de kook in een kleine pan en voeg de 2 theelepels agar agar toe en laat 2 min doorkoken. Laat 30 min. afkoelen en zet vervolgens 2 uur in de koelkast tot het is opgesteven.

3

Splits de eieren (de eidooiers worden niet gebruikt). Klop met een mixer tot het eiwit stijf is.

4

Pers de citroen uit. Doe de eiwitten in een kom, voeg 1 el citroensap toe. Bewaar de rest van het sap.

5

Voeg 50 gram kokosbloemsuiker en een theelepel ahornsiroop toe. Spatel het amandelmeel erdoor. Halveer 1 vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Roer het vanillemerg en het sinaasappelrasp door het deeg. Haal het deeg uit de kom, wikkel in vershoudfolie en laat 2 uur rusten in de koelkast.

6

Verwarm de oven voor op 150 ºC. Rol 12 bolletjes van Ø 3 cm van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Vorm er ronde koekjes van, druk wat plat op de bakplaat. Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 20 min. krokant aan de randen en zacht en gaar. Laat 15 min. afkoelen op het bakpapier, leg ze op een rooster en laat nog 30 min. afkoelen.

7

Verdeel de bessen en bramen in twee delen en houdt ¼ deel van de bessen/bramen apart.

8

Verhit een pan zonder olie of boter en doe het andere deel van de bessen erin. Voeg de rest van de citroen toe. Breng aan de kook en laat samen met het achtergehouden citroensap 3 min. koken. Doe de massa in een hoge beker, pureer met de staafmixer heel fijn, doe het in een ruime kom en laat helemaal afkoelen.

9

Rooster 50 gram hazelnoten in een koekenpan.

10

Haal de hangop uit de vergiet en giet deze in een beslagkom.
Voeg het kokosbloemsuiker, ahornsiroop en de hazelnoten toe en spatel de massa.

11

Verdeel de hangop en de amandelkoekjes dakpansgewijs een dessertglas en garneer tussenin met stukjes kiwi.

12

Sluit af met hangop en garneer met bessen en bramen en strooi het geheel met geraspte pure chocolade.

Notes

Triffle met amandelkoekjes, bessen en bramen