Was de rucola grondig en dep goed droog
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Verwijder het houtachtige uiteinde door er ca. 2 cm af te snijden.
Breng 1 liter bouillon aan de kook en kook de asperges voor 5 minuten. Draai het vuur uit en laat ze nog 5 minuten in de bouillon liggen.
Meng de creme fraiche met de mosterd en het citroensap in een kommetje.
Smelt intussen de boter op een laag vuurtje en voeg dan langzaam en roerend met een garde het sausje toe aan de boter.
Snij ongeveer 1/4de van de rucola/veldsla in stukjes en voeg als laatste toe aan het sausje.
Verdeel de rest van de rucola over de 4 borden.
Schep de asperges met een schuimspaan uit de bouillon en dresseer ze op het bedje van rucola.
Schenk de saus over de asperges en verdeel ten slotte de garnalen erover.
Garneer met aardappel puree
Ingrediënten
Bereidingswijze
Was de rucola grondig en dep goed droog
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Verwijder het houtachtige uiteinde door er ca. 2 cm af te snijden.
Breng 1 liter bouillon aan de kook en kook de asperges voor 5 minuten. Draai het vuur uit en laat ze nog 5 minuten in de bouillon liggen.
Meng de creme fraiche met de mosterd en het citroensap in een kommetje.
Smelt intussen de boter op een laag vuurtje en voeg dan langzaam en roerend met een garde het sausje toe aan de boter.
Snij ongeveer 1/4de van de rucola/veldsla in stukjes en voeg als laatste toe aan het sausje.
Verdeel de rest van de rucola over de 4 borden.
Schep de asperges met een schuimspaan uit de bouillon en dresseer ze op het bedje van rucola.
Schenk de saus over de asperges en verdeel ten slotte de garnalen erover.
Garneer met aardappel puree