Afdrukopties:

Worteltaart met walnoot en kokosrasp

Porties1 Portie

 150 g Havermout
 275 g Wortelen
 125 g Dadels (zonder pit)
 40 g Honing
 150 ml Amandemelk
 2 stuk(s) Eieren
 3 g Kaneel
 160 g Walnoot
 1 Eetlepel Wijnsteen bakpoeder
 2 Eetlepel Kokosvet
 3 Eetlepel Kokosrasp
 1 Eetlepel Cacaopoeder
1

Maal de havermout fijn in de blender

2

Maal de walnoot fijn in de blender. Laat een klein deel achter voor de garnering

3

Snijd de wortel in kleien stukjes en kook in ruim water tot het gaar is

4

Doe de wortelen, dadels, honing en amandelmelk in de blender en maal tot een gladde massa

5

Mix de eieren in een kom, voeg het wortelmengsel toe en mix goed door elkaar, voeg wijnsteenpoeder toe

6

Voeg de geblendeerde walnoten toe en mix tot een glad beslag

7

Vet een bakblik in met grasboter en voeg de massa toe.

8

Verwarm de oven op 160 graden en bak de wortelcake 25-30 min tot het gaar is.

9

Smelt het kokosvet in een steelpan

10

Giet het kokosvet over de wortelcake en strooi kokosrasp met cacao er overheen

11

Garneer de wortelcake verder met walnoten

Voedingswaarden

0 porties

Opdien grootte